De aftrap

866d767d3e550b246dc3a6c0db34aa27

Met deze blog doe ik officieel de aftrap van mijn eigen site en mijn eigen praktijk. Terwijl ik dit opschrijf voelt het nog steeds onwerkelijk. In 2014 ben ik deels als freelancer gaan werken. Ooit had ik wel het idee om geheel als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Ooit… Dat ooit zo snel zou komen, had ik mij toen nog niet kunnen indenken. Het is een sprong in het diepe, maar laat ik nu net al jaren een enorme liefhebber van zwemmen zijn!

Afgelopen december en januari hebben mijn vriend en ik een prachtige reis gemaakt naar Nieuw Zeeland. De prachtige natuur, iedere dag nieuwe onverwachtse avonturen, niet wetend waar we nu weer zouden eindigen met onze kleine maar fijne camper. In één woord fantastisch! Het zet je, hoe cliché ook, aan het denken. Over geluk, gelukkig zijn, dingen doen die je gelukkig maken. Ik wil niet beweren dat het vraagstuk naar het grote geluk mij zes weken lang heeft bezig gehouden, maar zo nu en dan, wandelend door mooie berglandschappen of zittend aan een prachtig strand, kwam de vraag weer naar boven. Doe ik nu echt, qua werk, wat mij gelukkig maakt? Ik kwam toch steeds weer uit op ‘nee, niet echt..’. Ja ik had fijne collega’s en het werken met de lastige doelgroep binnen een jeugdinrichting was op zijn minst een uitdaging, maar ik had behoefte aan meer vrijheid. Kleinschalig goed en persoonlijk hulpverlenen. Zonder vast te zitten aan allerlei bureaucratische rompslomp. Was dan nu echt het moment om mijn ontslag in te dienen en ervoor te gaan? Wellicht wat overmoedig geraakt van de vrijheid en avonturen gedurende onze reis kon ik hier wel vol enthousiasme ‘JA!’ op beantwoorden.

Sinds april 2015 ben ik niet meer in loondienst. Veelvuldig kreeg ik de vraag wat dan precies mijn plan was. Ik moest dan eerlijk bekennen geen precies plan te hebben: ‘ik wil gewoon graag dat er ruimte komt om nieuwe dingen te doen en ontdekken’. Dit antwoord werd wisselend ontvangen met vragend kritische en verbaasde blikken of men bewonderde mijn moed. Natuurlijk stelde ik mijzelf ook regelmatig de vraag: Was het moedig en dapper? Of juist naïef, overmoedig en onverantwoordelijk. Deze momenten van zenuwen waren gelukkig van korte duur. Bovenal heb ik ZIN in dit nieuwe avontuur en vertrouwen in wat de toekomst zal brengen.

Tot slot wil ik alvast een voorproefje geven op mijn volgende blog. In mijn eigen zoektocht naar geluk en succesvol ondernemerschap ben ik onlangs begonnen aan het boek ‘Mindset, de weg naar een succesvol leven’. Toegegeven de titel is wat ‘cheesy’, maar de theorie heeft mij gegrepen en geïnspireerd. Het boek is geschreven door psychologe Carol Dweck, werkzaam bij Stanford University in Amerika. Zij doet al jarenlang onderzoek naar de kracht van onze mindset. Hiermee wordt duidelijk dat niet zo zeer onze vaardigheden of talenten ons succes bepalen, maar meer nog onze mindset. Ze omschrijft hoe dit van toepassing is op ouderschap, het bedrijfsleven, sport, school en relaties. Want is het complimenteren van onze kinderen nu echt zo bevorderlijk voor hun prestaties of kan het goed bedoeld prijzen zelfs hun succes in de weg zitten?

Ben je jongere en op zoek naar psychologische hulp of ben je ouder en op zoek naar hulp voor uw kind, lees dan verder op deze site en neem vrijblijvend contact op. ZIN! Psychologie biedt laagdrempelige en persoonlijke zorg op maat.

photoGridImage (1)are-you-happy-large

 ***

5 gedachtes over “De aftrap

 1. Mooi Zinzi! Blijf je dromen nastreven en hopelijk kan jij vele mensen helpen ook hun dromen na te streven. Heel veel succes!

  Like

  • Ha Zinzi,

   Erg leuk om je blog te lezen! Stoere zet van je…wens je heel veel plezier in je nieuwe uitdaging en vooral veel geluk!

   Gr, Karin Lalleman

   Like

 2. Ha Zinzi, dat is lang geleden. Mn moeder noemde dat voor jezelf was begonnen en dat je zo’n leuke site hebt, dus ik dacht even kijken 😄. Leuk hoor! Heel veel succes! Xx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s