ZIN in de Zomer

ZIN! Psychologie logo, psycholoog westland

Ik hou van de zomer, ik hou van de zon en ja ik hou van hittegolven. En bovenal blijf ik het geklets over het weer erg amusant vinden. Het is te heet, het is te koud, het is te nat, het is te droog, er is te veel wind, er is te weinig wind.. Eigenlijk kan het ons nooit tevreden stellen. Ja ik doe er zelf ook aan mee, dat kletsen over het weer. Zo vind ik het vandaag wel een beetje te nat en winderig, geen zomers weer en jee wat een contrast met eerder, maarja toen was het ook wel weer erg heet…
Het kletsen, of met name klagen, over het weer heeft een sociale functie. Je kunt er altijd over praten om een gesprek te beginnen. Het is zo’n universeel onderwerp waar iedereen wel wat van vindt. Het samen klagen schept daarbij een band, want wat is het toch fijn dat wij het er samen over eens zijn dat het weer helemaal vervelend is.
Het is opmerkelijk wat het weer ook doet met onze mentale gesteldheid. Het is nu namelijk ook komkommertijd in de praktijk. Kinderen hebben vakantie, het weer zorgt (ondanks dat het altijd warmer, droger, natter of frisser kan) voor meer vrolijkheid en ontspanning. Want ja meer zonuren zorgen wel degelijk voor meer zon in ons hoofd. De zomer maakt het leven minder zwaar, we vinden geluk in een heerlijk ijsje en (voor de 18 plussers) een borrel op het terras. Buiten leven maakt dat we vinden dat we minder moeten. Het is ook waarom ik wel van hittegolven hou; het maakt het leven langzamer, het is geoorloofd om even lekker niks te doen (veel te warm om je druk te maken), de dagen zijn langer (en de werkdagen dus meestal korter 😉 ).

Ik wens iedereen een heerlijke lange zomer en mocht het nu niet lukken om het zonnetje wat meer te laten schijnen in je koppie of zorgt al deze ontspanning juist voor te veel tijd om te piekeren? ZIN! Psychologie staat ook in de zomer voor je klaar. Neem geheel vrijblijvend contact op, dan kijken we samen hoe ik je kan helpen!

Ps. Neem eens een kijkje op www.ietscreatief.nl. Op de zolder bij Iris gebeurt van alles, weer of geen weer, kinderen zullen zich hier altijd vermaken.

zomer600

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s