Wat ZIN! Psychologie voor jou kan doen

ZIN! Psychologie is er voor kinderen en jongeren vanaf (+/-) 7 jaar tot (+/-) 23 jaar. ZIN! Psychologie staat voor ZIN krijgen en hebben in het leven. Soms maak je hele vervelende gebeurtenissen mee, waardoor jouw leven niet meer zo zinvol lijkt of het kan zijn dat je merkt dat je helemaal geen zin meer hebt om iets te ondernemen. Misschien ben je wel eens heel bang voor iets of voel je je heel erg onzeker. Je voelt je niet lekker in je vel of het valt u als ouder op dat uw kind niet lekker in zijn of haar vel zit.

ZIN! psychologie biedt behandeling op maat. In een eerste intakegesprek worden de klachten en krachten van het kind/jongere besproken, zodat er bepaald kan worden welke type hulp het beste aansluit. Hierna wordt de behandeling gestart. Behandeling is zo kort als mogelijk en wenselijk is, concreet en praktisch.

Je kunt bij ZIN! psychologie voor allerlei vragen en problemen terecht. Bijvoorbeeld wanneer je je angstig voelt, wanneer je je vaak onzeker voelt, wanneer je iets heel naars hebt meegemaakt, bij somberheid en depressieve klachten, bij dwang en wanneer je je vaak boos voelt.

Voor de behandeling is het van groot belang dat niet alleen het kind/jongere maar ook de ouders actief betrokken zijn en worden. Hierbij is het belangrijk om op te merken dat de gesprekken vertrouwelijk zijn, dit houdt in dat er alleen terugkoppeling wordt gegeven over datgene waarvoor het kind/jongere toestemming heeft gegeven. Dit is ongeacht de leeftijd van het kind.

Werkwijze
In de behandeling wordt onder andere gebruik gemaakt van elementen uit de cognitieve gedragstherapie, de oplossingsgerichte therapie, de acceptence commitment therapy en schemagerichte therapie. Tevens is het mogelijk dat er EMDR wordt toegepast voor het verwerken van (enkelvoudige) traumatische ervaringen en andere nare herinneringen of voor de behandeling van specifieke angsten en fobieën.

Onderzoek
Er bestaat de mogelijkheid tot het afnemen van diagnostiek om de problematiek duidelijker in kaart te brengen. Deze hebben met name een screenende functie en kunnen richting geven aan de behandeling.
Indien er een meer uitgebreide onderzoeksvraag bestaat, vragen wij om vooraf even contact te zoeken voor overleg. Dan kijken we wat er mogelijk is.

Als je wilt weten of ZIN! Psychologie jou ook kan helpen, neem dan gerust contact op.